Mylou Frencken

Al jaren bekleedt Mylou Frencken een geheel eigen plaats in de kleinkunst-en theaterwereld. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze kan ontroeren en confronteren. Ze zoekt naar wat mensen verbindt, maar kan hartstochtelijk twijfelen aan wat hen scheidt. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied.
Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel.
De laatste jaren maakt Mylou Frencken niet alleen veelgeprezen cabaretprogramma’s, maar ook een voorstelling als de RouwRevue (met Pieter Tiddens), waarin ze op bewogen wijze belicht hoe we omgaan met verlies.

De Volkskrant
‘Prachtige liedteksten vol originele formuleringen en vileine zinnetjes, en ze weet die ook nog eens te verpakken in zeer aanstekelijke melodiëen’.

NRC
‘Wondermooie liedjes, van koesterend intiem tot onverwacht grappig’

De Volkskrant
‘Frencken en Tiddens hebben een erg goede balans gevonden tussen ernst en relativering’

Theaterkrant.nl
‘Een mooi uitgebalanceerd en integer theaterprogramma’

Mylou Frencken is geboren in Amsterdam (1966), groeide op in Haarlem, waar ze nog steeds woonachtig is. In 1991 studeerde ze af aan de Academie voor Kleinkunst. Dat jaar won ze ook de persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival.